maanantai 25. elokuuta 2014

Syksyn satoa.

Taas yksi parhaista päivistä vuodessa, kun saa tehdä ( lue syödä) omppuhilloa. :) Tänä vuonna kävin varkaissa äidin omenapuulla ja taidanpa käydä siellä vielä toisenkin reissun. Viime syksyn hillot tehtiin Tonin veljen omenoista, mutta tänä vuonna kyseinen puu sai muuttaa meidän takapihalle ja otti nokkiinsa sen verran, että ainakaan tänä vuonna ei meille omenan omenaa suonut. Nyt puu on kuitenkin heräillyt henkiin ja luulee, että on kevät. :D Jospa sitten ensivuonna saataisiin kerätä ihan omalta pihalta satoa.




Eilen saatiin tehtyä ensimmäinen kukkapenkki pihallemme. Ja taisipa olla meille molemmille ihan elämän ensimmäinen. Ilman Outsan ja Maren apua ei oltais selvitty! Mitään muuta ei tarvinut ostaa kuin multaa lähikaupasta. Kukat ja pensas saatiin sukulaisten pihoilta, ratapölkyt löytyivät takapihalta ja suodatinkankaat jäi raksalta ylimääräiseksi. Tuossa on sitten lopputulos. Ihan kiva ensikertalaisilta. Ja mikä parasta, se on ITSE TEHTY. Ehkä vähän sen näköinenkin. :D


Nyt huomasin, että meidän marja-aronia makaa jo pitkin nurmikkoa. Ei jaksa enää kannatella tuota marja määrää. Viime vuonna linnut sai nauttia kaikki marjat meidän pensaasta, mutta luulenpa, että tänä syksynä voisi kokeilla tehdä mehua ja hyytelöä noista marjoista. Vois sopia hyvin riistaruoan lisukkeeksi? Jos jollain on hyviä reseptejä marja-aronialle, niin antakaa tulla. 


Nyt vain odotellaan, että marjat kypsyy. 


-Hannarii

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti